Virslis kifli

2021.07.18

Puha, finom, vajas, ketchupos, virslis kifli recept 

Hozzávalók: 

* 50g élesztő 

* 1 dl tej 

* 2ek cukor 

* 700g liszt 

* 2+1db tojás 

* 1dl olaj 

* 140g tejföl 

* 100g vaj 

* 1ek só 

* 350g virsli 

* ketchup 

* szezámmag 

Elkészítés: 

- a tejbe (1dl) morzsoljuk bele az élesztőt (50g) és tegyük bele a cukrot (2ek). Keverjük össze, majd futtassuk fel. 

- a liszthez (700g) adjuk hozzá a tojást (2db), a tejfölt (140g), az olajat (1dl) majd a felfutattott élesztőt. Keverjük össze, majd gyúrjuk 8-10 percig. 

- meleg helyen kelesszük 1 órán át 

- ezt követően osszuk el a tésztát 8 részre (én le is mértem őket), majd kelesszük újabb 30 percig 

(- mielőtt elkezdtem készíteni a tésztát, kivettem a hűtőből a vajat, így az ekkora már kenhető állagúra puhult) 

- a vajhoz (100g) adjuk hozzá a sót (1 csapott ek), majd keverjük össze, ezzel fogjuk a tésztát megkenni 

- lisztezett felületen nyújtsunk ki két gombóc tésztát, minél vékonyabbra. 

 - ezt követően az egyiket kenjük meg a sós vaj negyedével, majd tegyük rá a másik tésztát. Nyomkodjuk össze a széleit, majd gyengén egy kicsit még nyújtsunk rajta. 

- vágjuk 8 részre, majd kenjünk meg ketchupal, mustárral, vagy amivel szeretnénk. Majd tegyük rájuk a vislit (1 virslit 3-ba vágtam), de akár sajtot is tehetünk bele. 

- tekerjük fel szorosan, majd kenjük meg tojással és szórjuk meg szezámmaggal vagy sajttal 

- 🔥190°C-ra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel süssük 20-25 percig 

Jó étvágyat! 😊

© 2021 Receptek Vikitől. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el