Virslis kifli

Puha, finom, vajas, ketchupos, virslis kifli recept
Hozzávalók:
* 50g élesztő
* 1 dl tej
* 2ek cukor
* 700g liszt
* 2+1db tojás
* 1dl olaj
* 140g tejföl
* 100g vaj
* 1ek só
* 350g virsli
* ketchup
* szezámmag
Elkészítés:
- a tejbe (1dl) morzsoljuk bele az élesztőt (50g) és tegyük bele a cukrot (2ek). Keverjük össze, majd futtassuk fel.
- a liszthez (700g) adjuk hozzá a tojást (2db), a tejfölt (140g), az olajat (1dl) majd a felfutattott élesztőt. Keverjük össze, majd gyúrjuk 8-10 percig.
- meleg helyen kelesszük 1 órán át
- ezt követően osszuk el a tésztát 8 részre (én le is mértem őket), majd kelesszük újabb 30 percig
(- mielőtt elkezdtem készíteni a tésztát, kivettem a hűtőből a vajat, így az ekkora már kenhető állagúra puhult)
- a vajhoz (100g) adjuk hozzá a sót (1 csapott ek), majd keverjük össze, ezzel fogjuk a tésztát megkenni
- lisztezett felületen nyújtsunk ki két gombóc tésztát, minél vékonyabbra.
- ezt követően az egyiket kenjük meg a sós vaj negyedével, majd tegyük rá a másik tésztát. Nyomkodjuk össze a széleit, majd gyengén egy kicsit még nyújtsunk rajta.
- vágjuk 8 részre, majd kenjünk meg ketchupal, mustárral, vagy amivel szeretnénk. Majd tegyük rájuk a vislit (1 virslit 3-ba vágtam), de akár sajtot is tehetünk bele.
- tekerjük fel szorosan, majd kenjük meg tojással és szórjuk meg szezámmaggal vagy sajttal
- 🔥190°C-ra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel süssük 20-25 percig
Jó étvágyat! 😊
