Négyes Kifli | Sós kifli

Finom, puha, sós kiflik, mint a pékségben kapható.
Hozzávalók:
*300ml tej
*instant élesztő (7g)
*1ek. cukor
*50ml olaj
*só
*50ml joghurt
*450g liszt
Elkészítés:
- langyos tejbe tegyünk 1ek cukrot és az instant élesztőt. 5 percig hagyjuk felfutni
- majd adjuk hozzá az olajat és a joghurtot
- adjunk hozzá egy púpos tk. sót
- ezt követően szitáljuk bele a lisztet, majd fakanállal kicsit gyúrjuk össze (ragadós tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg)
- kelesszük 1 órán át
- hintsük meg a tetejét egy kis liszttel, majd vegyük ki a tésztát a tálból
- lisztezett felületen kicsit gyúrjuk meg, majd pihentessük újabb 10 percig
- ezt követően formáljuk a tésztánkat henger alakúra és vágjuk szeletekre
- olajozott felületen sodorjuk hosszú csíkokra a tésztát, majd amikor 4 ilyen csíkkal elkészültünk, akkor tegyük őket egymás mellé és emeljük át a tepsire
- majd attól függően, hogy milyen hosszú négyes kifliket szeretnénk, vágjuk őket el (én csak félbe vágtam)
- ezt követően kenjük meg a tetejét vízzel és pihentessük 10 percig
- majd 200°C-ra előmelegített sütőben süssük elő 10 percig
- eközben készítsük el a sót a tetejére. Ehhez szükségünk van 5ek lisztre, 3tk sóra és 5ek vízre - az elősütött kiflikre öntsük rá a sót, ízlés szerint ki mennyire szeretné sósra
- majd tegyük vissza a sütőbe újabb 10 percre, 230°C-on
- végül kenjük meg a tetejét egy kis olajjal
Jó étvágyat! :)