Négyes Kifli | Sós kifli

2021.07.18

Finom, puha, sós kiflik, mint a pékségben kapható.  

Hozzávalók: 

*300ml tej 

*instant élesztő (7g) 

*1ek. cukor 

*50ml olaj 

*só 

*50ml joghurt 

*450g liszt 

Elkészítés: 

- langyos tejbe tegyünk 1ek cukrot és az instant élesztőt. 5 percig hagyjuk felfutni 

- majd adjuk hozzá az olajat és a joghurtot 

- adjunk hozzá egy púpos tk. sót 

- ezt követően szitáljuk bele a lisztet, majd fakanállal kicsit gyúrjuk össze (ragadós tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg) 

- kelesszük 1 órán át 

- hintsük meg a tetejét egy kis liszttel, majd vegyük ki a tésztát a tálból 

- lisztezett felületen kicsit gyúrjuk meg, majd pihentessük újabb 10 percig 

- ezt követően formáljuk a tésztánkat henger alakúra és vágjuk szeletekre 

- olajozott felületen sodorjuk hosszú csíkokra a tésztát, majd amikor 4 ilyen csíkkal elkészültünk, akkor tegyük őket egymás mellé és emeljük át a tepsire 

- majd attól függően, hogy milyen hosszú négyes kifliket szeretnénk, vágjuk őket el (én csak félbe vágtam) 

- ezt követően kenjük meg a tetejét vízzel és pihentessük 10 percig 

- majd 200°C-ra előmelegített sütőben süssük elő 10 percig 

- eközben készítsük el a sót a tetejére. Ehhez szükségünk van 5ek lisztre, 3tk sóra és 5ek vízre - az elősütött kiflikre öntsük rá a sót, ízlés szerint ki mennyire szeretné sósra 

- majd tegyük vissza a sütőbe újabb 10 percre, 230°C-on 

- végül kenjük meg a tetejét egy kis olajjal 

Jó étvágyat! :)

© 2021 Receptek Vikitől. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el