Méteres kalács | Méteres süti

Egyszerűen elkészíthető méteres recept
Hozzávalók:
Piskóta:
*4db tojás
*22dkg porcukor
*10ek (1dl) víz
*7ek olaj
*25dkg liszt
*1cs. sütőpor
*kakaópor
Töltelék:
*1cs. pudingpor (40g)
*4dl tej
*14dkg porcukor
*20dkg vaj
Elkészítés:
Piskóta:
- verjük fel a tojásfehérjét
- a tojássárgájához adjuk hozzá a porcukrot, kerevrjük össze
- adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a vizet és az olajat, ismét keverjük össze
- felezzük el a tésztát
- a tészta másik felébe tegyünk kakaót, 2ek vizet és 1ek olajat
- önsük kilisztezett formába a tésztánkat és süssük 180°C-on 20 percig
Töltelék:
- 3dl tejet melegítsük elő, a maradék 1dl-ben keverjük el a pudingport, majd főzzük készre
- amikor kihűlt a pudingunk, adjuk hozzá a porcukrot és a vajat, így habosabb lesz a töltelékünk (de akár azonnal hozzá adhatjuk, akkor krémszerű tölteléket kapunk)
- vágjuk szeletekre a tésztánkat és kenjük meg a szeleteket a töltelékkel
- végül tegyünk csokimázat a tetejére
- majd hagyjuk egy éjszakát hűtőben, másnap szeleteljük átlósan, így mutatósabb szeleteket kapunk
Jó étvágyat! :)