Isler recept

Puha, omlós sütemény. Néhány nap után is puha marad ezzel a recepttel.
Hozzávalók (40db, 5cm-es kiszúróval):
*350g liszt
*100g porcukor
*100g darált dió
*200g margarin/vaj
*2 tojássárgája
*1tk vanília aroma
*1/2 tk só
*1tk sütőpor
*Fél citrom reszelt héja
*250-300g lekvár
Csokimáz:
*200g étcsokoládé
*100g fehér csokoládé
*2ek olaj
Elkészítése:
- 350g liszthez, adjuk hozzá a 100g darált diót, fél tk. sót, 6g sütőport. Keverjük össze, majd tegyük félre.
- egy másik tálba keverjük össze a 200g margarint, 100g porcukorral.
- adjuk hozzá a 2 tojássárgáját, 1tk vanília aromát, fél citrom reszelt héját, majd keverjük össze.
- majd adjuk hozzá a lisztes keverék felét és keverjük össze
- végül a lisztes keverék másik felét is, keverjük össze, majd tegyük hűtőbe 1-2 órára.
- lisztes felületen nyújtsuk ki a tésztát 3mm vékonyra (ezen a ponton én ketté szoktam választani a tésztát, mert így könnyebb kinyújtnai az omlós tésztát).
- majd szaggassuk ki (5cm-es kiszúrót haszáltam)
- tegyük a kiszúrt karikákat tepsire, majd süssük őket 🔥
175°C-on 8-10 percig.
- miután kisültek, hagyjuk őket kihűlni
- ezt követően párosítsuk őket, majd töltsük meg lekvárral
- tegyük hűtőbe 1-2 órára
Csokimáz:
- 200g étcsokoládék, 2ek olajjal olvasszunk meg gőz felett.
- öntsük le ezzel a csokis masszával az islereket
- 100g fehércsokoládét, 1ek olajjal szintén felolvaszottam, és egy kanál segítségével mintát rajzoltam a csokis islerekre.
- (néhány islert alapból fehércsokisra csináltam, és étcsokival díszítettem)
Jó étvágyat! 😊