Amerikai almás pite

Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád. Isteni finom almás pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
* 35dkg liszt
*20dkg margarin
*1db tojás
*fél cs. sütőpor
*10dkg cukor
Töltelék:
*1-1.5kg alma
*10dkg cukor
*1.5tk. fahéj
*1db tojássárgája
*2-3tk. zsemlemorzsa
Elkészítés:
- először a töltelékkel kezdjük, hogy az ki tudja engedni a levét.
- 1-1.5kg meghámozott, lereszelt almához adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a tojássárgáját.
- a liszthez adjunk hozzá fél csomag sütőport. Majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el gyúrni.
- folyamatos gyúrás mellett adjuk hozzá a cukrot és a tojást. (Ha nem akar összeállni, akkor a töltelékből kimaradt tojásfehérjét is bele szoktam tenni)
- a tésztánkat felezzük el 1/3 és 2/3 arányba.
- a tészta nagyobb felét nyújtsuk ki és óvatosan helyezzük át a kilisztezett formába. Majd villával szúrkáljuk meg a tészta alját és 180°C-ra előmelegített sütőbe süssük elő 5 percig.
- ezt követően nyomkodjuk ki az alma levének kb. 80%-át.
- amikor elősült a pite alja, akkor egy kis zsemlemorzsával szorjuk meg a tésztát, ez felveszi még a felesleges nedvet.
- ezt követően öntsük a tölteléket a tésztára és mehetnek rá a rácsok. Végül egy kis tojássárgájával kenjük meg a tetejét.
- 180°C-on süssük 30 percig. - porcukorozhatjuk a tetejét.
Jó étvágyat! :)